Verschillende vullingen voor sushi
Als je zelf sushi gaat maken, dan zijn er eindeloos veel variaties te verzinnen! Er zijn verschillende manieren om je sushi te rollen, maar ook veel manieren om de sushi te vullen. Zo kun je zelf op zoek gaan naar jouw favoriete smaak combinaties, en kan je gewoon sushi maken voor vegetariërs of mensen die niet van vis houden.
Eigenlijk zijn er voor het vullen van sushi geen echte regels, maar het is goed om op te letten dat een sushi niet alleen maar ‘zachte’ ingrediënten bevat; hij kan dan snel ‘zompig’ worden.
Veel voorkomende ingrediënten zijn:
Vis
- Zalm
- Gerookte zalm
- Tonijn
- Surimi / crabstick
- Zoetwaterpaling
- Tonijnsalade
- Garnalen
- Viskuit
- Regenboogforel
- Krab
- Makreel
- St Jacobsschelp
Groente
- Avocado
- Komkommer
- Augurk
- Kimchi
- Sla
- Radijs/oshinko
Vlees
- Kip
- Biefstuk
- Eendenborst
- Spek
Overig
- Japanse omelet
- Japanse mayonaise
- Wasabi
- Zeewier
- Tofu
- Roomkaas
- Sesamzaadjes
- Diverse kruiden
Met deze ingrediënten zijn natuurlijk heel veel verschillende combinaties te maken, de een wat gebruikelijker dan de ander. Hieronder wil ik nog een aantal veel gebruikte combinaties noemen:
California = sushi met krab, avocado, komkommer, mayonaise en viskuit
LA = sushi met zalm, avocado, mayonaise en viskuit
Maguro = sushi met tonijn, avocado, komkommer, mayonaise en zwarte sesam
Yakitori = sushi met (gepaneerde) kipfilet, komkommer, sesam en evt bbqsaus
Rainbow roll = uramaki gevuld met krab en avocado, en versierd met tonijn, zalm, garnaal en avocado
Hot Smokey Salmon = sushi met gerookte zalm, avocado, roomkaas en chilipeper
Wat is jouw favoriete sushi-vulling?
Geef een reactie