Recept: Thai chicken curry pie
Thai Chicken Curry Pie. Het klinkt Thais, maar niks is minder waar. Het onderstaande recept is van Australische origine, waar deze pie met grote regelmaat wordt gegeten. En terecht, want hij is echt heel lekker; de smaken kloppen precies bij elkaar en de kip is heerlijk mals.
Ingrediënten:
- 1 x het basisrecept voor piebodem
- 500 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden
- 200 gram aardappels, in kleine blokjes gesneden
- 100 gram sperciebonen, in kleine stukjes gesneden
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel groene currypasta
- 1 eetlepel plantaardige olie om in te bakken
- 2 eetlepels verse koriander of 1 theelepel gemalen koriander
- 1 los geklopt ei of een beetje melk
Bereidingswijze:
Verwarm een beetje olie in een wok of sauspan, en bak hierin de stukjes kip tot ze gaar en bruin zijn.
Voeg de aardappelblokjes toe en daarna de currypasta. Blijf roeren tot de pasta goed verwarmd is en het super lekker gaat ruiken 😉 .
Voeg nu de kokosmelk en het water toe en breng het geheel aan de kook.
Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken, tot de aardappels zacht zijn. Voeg nu de koriander en de boontjes toe, en laat het een half uurtje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak intussen de piebodems klaar. Vergeet niet om met een vork gaatjes in de onderkant van de piebodems te prikken.
Verdeel nu het mengsel over de vier bakjes, en voorzie elke pie van een dekseltje. Maak het dekseltje dicht met een vork.
Bestrijk de bovenkant van de pie met een beetje geklopt ei of met een beetje melk. Hierdoor wordt het lekker bruin tijdens het bakken.
Bak de pie in ongeveer 45 minuten op 200 graden gaar en bruin.
Een pie is een volledige maaltijd, dus je hoeft er geen rijst of iets bij te maken. Eet smakelijk!
Geef een reactie