Recept: Sushi-bowl
De echte smaak-het-zelf-fan zal wel weten dat ik gek ben op sushi! Maar het maken er van is best veel werk… daarom koos ik onlangs om een eenvoudiger versie te maken: de sushibowl.
Ingrediënten:
- 250 gram sushi-rijst
- Wasabi
- Sojasaus
- Japanse mayonaise
Toppings zoals:
- Komkommer
- Zalm
- Surimi(sticks)
- Avocado
- Rode ui
- Edamame
- Nori
- Sesamzaadjes
Begin met het bereiden van de sushi-rijst volgens dit recept. Bewaar de rijst afgedekt in een kom zolang je er niets mee doet.
Snijd intussen de ingrediënten die je als topping wilt gebruiken in repen, snippers of blokjes en leg ze op een bordje tot je de kommetjes gaat opmaken.
Doe nu een aantal lepels sushi-rijst in een kommetje, voeg de toppings toe, en doe hier een beetje Japanse mayonaise overheen.
Serveer met een beetje sojasaus en wasabi naar smaak. Lekker eten!
Geef een reactie