Recept: Simpele rodebietenburgers
Persoonlijk ben ik nooit zo’n fan van groenteburgers. Dus toen mijn man met het verzoek kwam om eens een burger te maken van rode bieten, moest ik wel even nadenken. Dat leek me niet zo heel erg lekker… Bovendien, de recepten die ik daarvoor tegen kwamen, waren allemaal recepten met kikkererwten of linzen er in, en dat wilde ik niet. Ik wilde een simpele bietenbuger maken. Reden om zelf wat te gaan uitproberen, en wat bleek? Het was tóch heel erg lekker, dus hierbij deel ik mijn recept met jullie.
Ingrediënten (voor 4 burgers):
- 500 gram gekookte bietjes
- een ui
- knoflook
- 2 beschuiten
- 4 eieren
- Kruiden
- Bloem
- 4 italiaanse bollen (afbakbroodjes)
- Rucola
- Fetakaas
- Mayonaise
Als je bietjes niet geschild zijn, dan begin je daarmee. Anders snijd je alleen de kontjes er af, en en gaat ze raspen. Ik heb ze hiervoor in de magimix gegooid, die er kleine sliertjes van maakte. Daarna ging ook het uitje in de magimix, maar die kan je ook met de hand snipperen.
Het geheel ziet er nu niet al te smakelijk uit, maar dat is altijd een beetje inherent aan het werken met bietjes 😉 .
Verkruimel nu de beschuiten en voeg deze toe aan het bietenmengsel. Voeg ook de eieren en de kruiden toe en mix alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel nu in vier gelijke delen, en vorm met de hand van elk deel één burger. Ook dit ziet er weer niet bijzonder smakelijk uit, maar het wordt nog erger 😀
Strooi een beetje bloem over de burgers, zodat het overtollig vocht wordt opgenomen. Nu zien ze er ultiem vies uit he?! Maak nu een foto van je burger, en plaats deze op onze facebookpagina 😉
Leg de burgers nu ongeveer 10-15 minuten in de vriezer, terwijl je de oven voorverwarmt en de rest van de ingrediënten voor de burgers klaar zet.
Na 10-15 minuten leg je de afbakbroodjes in de oven en haal je de burgers uit de vriezer. Bak de burgers ze voorzichtig in een pan met wat bak en braad boter (of roomboter – gebruik liever geen olie!). Gebruik twee spatels om de burgers steeds voorzichtig om te draaien in de pan, zodat ze niet uit elkaar vallen.
Bak de burgers in ca 5 minuten tot ze een klein beetje bruin beginnen te worden.
Als het goed is zijn de Italiaanse bollen nu ook klaar, en kan je de burgers meteen opmaken. Snijd een bol open, doe er een beetje mayonaise en rucola op, leg daarop een bietenburger en daar bovenop flink wat verkruimelde fetakaas.
Snel opeten, voor iemand ‘m van je bord jat! 😉
Eet smakelijk!
Geef een reactie