Recept: Simpele Indonesische satésaus

Pindasaus haalden wij vroeger altijd kant-en-klaar, maar tegenwoordig maak ik het in een handomdraai zelf. Bijna net zo snel, veel lekkerder. Ik vertel je mijn recept.

Eén tip vooraf: gebruik geen Calvé pindakaas, want die smaak is zó ‘herkenbaar’ dat je het idee hebt pindakaassaus te eten. Elke andere pindakaas is wel oké, maar liever niet met stukjes noot. Mijn lievelings pindakaas hiervoor is PCD.

Ingrediënten:

  • 60gr pindakaas
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap
  • Kruiden naar smaak (ik gebruik nootmuskaat en kaneel)
  • Kokosmelk
  • Scheutje plantaardige olie

Doe een scheutje plantaardige olie in een steelpannetje, en fruit hierin de sambal.

Voeg de pindakaas toe en haal je pan van de warmtebron. Voeg nu kokosmelk toe en eventueel nog wat water om de saus dunner te maken.

Voeg nu ketjap toe en kruiden naar smaak.

Blijf roeren tot de saus geen klontjes meer heeft en de juiste dikte heeft bereikt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.