Recept: Raapsteeltjesstamppot
Het is er weer tijd voor: van maart t/m mei liggen de raapsteeltjes weer in de winkel! Dit zijn de jonge blaadjes van bepaalde koolsoorten: koolraap of meiknolletjes. De smaak is heel licht, een beetje als die van postelein. Heb je je nog nooit durven wagen aan deze ‘vergeten’ groente? Dan hebben we hier een fijn recept voor je, voor als je ze tegen komt in de winkel!
Ingrediënten:
- 200 gr raapstelen
- 750 gr kruimige aardappelen
- 100 gr spekreepjes*
- 2 dunne preien
- 1 paprika
- 20 gr boter
- 1 el cajunkruiden
- 100 ml melk
- 175 gr geraspte jonge kaas
- zout en peper naar smaak
*voor een vegetarische variant kan je de spekreepjes weg laten
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze ca 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
Was intussen de raapsteeltjes, snijd de worteltjes er af en laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de paprika in kleine stukjes en de prei in ringen.
In een wok of hapjespan bak je nu de spekreepjes even goed aan. Voeg de paprika, prei en cajunkruiden toe en bak deze op matig vuur 5 minuten tot de prei zacht is.
Maak van de aardappels een puree door ze met de melk te stampen. Roer hierna voorzichtig de spek-prei-paprika, de raapsteeltjes en de geraspte kaas door de aardappelpuree.
Naar smaak afmaken met peper en zout. Eet smakelijk!
Geef een reactie