Recept: Pruimensorbetijs
Mijn man nam laatst een mandje pruimen mee uit de winkel. Erg lekker, maar ze waren niet rijp. Na een week besloten de pruimen collectief rijp te worden, maar wat moet je nu met een pond rijpe pruimen die allemaal binnen een paar dagen zouden vergaan? Ik besloot er sorbetijs van te maken, maar kon nergens een echt goed recept vinden. Dan maar zelf aan de slag en ik kreeg er geen spijt van! Dit was echt zo super lekker; de pruim steeg meteen in mijn achting! Dit is hoe ik het heb gemaakt.
Ingrediënten
- 500 gram pruimen
- 150 gram suiker
- 75 ml water
Extra nodig: staafmixer, ijsmachine.
Eerst komt het vieze klusje: de pruimen schillen en van hun pit ontdoen. Dit zou je eind oktober op een Halloween feestje kunnen doen, zo ‘bloederig’ wordt het. Ik heb dit dan zelf ook gedaan met huishoudhandschoenen aan. De pitten heb ik er uit gehaald door de pruimen voorzichtig in mijn handen fijn te knijpen. Er zal vast een ander handig trucje voor zijn, maar dit werkte voor mij.
Voeg daarna de suiker en het water toe aan de pruimen.
Hierna heb ik de smurrie overgeheveld in een bak met spatdeksel, waarin ik het met de staafmixer kan pureren zonder al te veel te spetteren.
(Voor de foto even zonder deksel).
Maak met behulp van de staafmixer het pruimenmengsel tot een fijne moes en giet dit in de ijsmachine. Laat het ca 20-35 minuten draaien tot het ijs is geworden.
Giet het ijs over in een bakje en laat het nog minstens een uur in de vriezer staan.
Geef een reactie