Recept: Penne aglio et olio met chorizo

aglio olio

Deze zomerse pasta heeft een wat ingewikkelde naam, maar is super eenvoudig te maken! Ik maak het regelmatig als ik weinig tijd of inspiratie heb en, hoewel het in een handomdraai klaar is, het gaat niet snel vervelen.

De naam betekent letterlijk “pasta met knoflook, olie, peper en chorizo” en dat dekt bijzonder goed de lading. Ik gebruik zelf nog een paar extra ingrediënten (zoals in dit recept), maar die kan je ook (net als de chorizo) weglaten als je ze niet in huis hebt.

Ingrediënten:

  • 250 gram penne (kan ook met een andere pasta)
  • 1 chorizoworst (250 gram)
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel room of crème fraiche
  • Evt kaas
  • Evt rucola

Bereidingswijze:

Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking, giet het af en roer een scheutje olijfolie door de penne. Laat dit met deksel erop staan tot je het straks nodig hebt, zo koelt het niet te veel af.

Snipper de knoflook in kleine blokjes en snijd de chilipeper (zonder zaadjes!) zo klein als je wilt.

DSC_0549

Snijd de chorizoworst in stukjes, en let even goed op of je het velletje van de worst kan laten zitten of niet (vaak is deze niet eetbaar, maar dat staat op de verpakking aangeven).

Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de knoflook en peper tot de knoflook licht bruin begint te worden.

DSC_0550

Voeg nu de chorizo toe en bak het geheel een aantal minuten op matig vuur tot alle chorizo rondom lekker aangebakken is (het gaat dan glanzen, je ziet vanzelf wanneer het goed gebakken is!).

DSC_0552

Voeg nu het chorizo-knoflook-peper-mengsel toe aan de penne en meng dit lekker door elkaar.

DSC_0553

Je kunt nu nog een eetlepel room toevoegen als je dat lekker vindt.

Serveer met kaas en bijvoorbeeld rucola of een lekkere salade.

DSC_0555

Natuurlijk kan je ook een ander soort pasta gebruiken, bijvoorbeeld heel traditioneel: spaghetti.

Heb jij een lekkere variant op dit recept?

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.