Recept: Momofuku’s Oat Cookies
Een tijdje terug deelden we met jullie al het recept van Momofuku’s Crack Pie. Een heerlijke taart met bodem van havermoutkoek. Nou kan je van het deeg voor de taartbodem in plaats van een taart natuurlijk ook gewoon havermoutkoekjes maken. In de Amerikaanse Milk Bar zijn deze “Oat Cookies” een van de meest verkochte koekjes, dus die moesten we sowieso uitproberen. Ze waren echt té lekker, dus hebben het helaas niet lang overleefd… 😉
Ingrediënten:
- 120 gram havermoutvlokken
- 115 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 80 gram bloem
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 40 gram kristalsuiker
- 1 eigeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2x mespuntje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix in een kom de roomboter met de basterdsuiker en kristalsuiker door elkaar.
Voeg het eigeel toe en mix op hoge snelheid tot het beslag niet meer plakt.
Mix nu met een lage snelheid de bloem, bakpoeder, en havermoutvlokken door je deeg, en meng het tot een egaal beslag.
Kneed nu met de hand steeds een klein beetje deeg tot een balletje, en druk deze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes moeten ongeveer een halve centimeter dik zijn. Je kunt zo zo groot maken als je wilt.
Bak de koekjes in ca 15 minuten gaar en (licht)bruin, en laat ze daarna afkoelen.loop
De koekjes horen zacht te zijn als ze warm zijn, door het afkoelen worden ze hard. Helaas moet je hierdoor de verleiding tot proeven dus nog even weerstaan, maar het is het waard! Zet ze anders even in de koelkast, dan gaat het sneller. 😉
Eet smakelijk!
Geef een reactie