Recept: Japanse mayonaise
Een tijdje geleden hebben we middels een fotohandleiding laten zien hoe je zelf Sushi kunt maken. Je kunt hiervoor een hoop producten kant-en-klaar kopen in de winkel (en dat zou ik voor een eerste keer ook zeker doen!) maar als je bijvoorbeeld geen Japanse mayonaise in huis hebt, zou je die ook zelf kunnen maken van ‘Nederlandse’ mayonaise. Vandaag hiervoor een eenvoudig receptje.
Ingrediënten:
- 6 el mayonaise
- 2 tl sojasaus
- wasabi
- 1 tl sesamolie
Meng in een kommetje 2 theelepels sojasaus met een toefje wasabi goed door elkaar (wij gebruikten een sliert wasabi van ongeveer 2 cm lengte). Meng hier vervolgens 1 theelepels sesamolie door.
In een ander kommetje doe je 6 eetlepels mayonaise en hier roer je beetje bij beetje het soja/wasabi/olie-mengsel doorheen, tot je een gladde, egale mayonaise hebt.
Super lekker, en als je de ingrediënten toch al in huis hebt ook een stuk goedkoper!
Enjoy 🙂
Geef een reactie