Recept: Hollandse babi ketjap
Babi ketjap is een heerlijk Indonesisch gerecht, en er zijn op internet heel veel authentieke Indonesische recepten te vinden voor dit gerecht. Ik houd zelf wel van lekker makkelijk, dus maakte ik deze ‘Hollandse’ variant. Met een paar basis-ingrediënten heb je deze Hollandse babi ketjap in een handomdraai op tafel. Lees snel verder!
Ingrediënten (voor ca 2-3 personen)
- 450 gr varkenslappen
- 100 ml ketjap manis
- 1 medium grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 el donkerbruine basterdsuiker
- Halve tl gemberpoeder
- Plantaardige olie (bijvoorbeeld arachideolie)
Bereidingswijze:
Snijd de varkenslappen in reepjes en braad ze in een koekenpan of braadpan met een scheut olie tot ze de reepjes lekker bruin zijn.
Snipper intussen de ui en de tenen knoflook en meng deze met de gemberpoeder door elkaar. Voeg dit toe aan het vleesmengsel en bak dit ongeveer 1-2 minuten aan.
Meng nu de ketjap en de basterdsuiker door elkaar en voeg dit toe aan het vleesmengsel. Temper het vuur en laat het nog ongeveer 15-20 minuten sudderen tot het varkensvlees door en door gaar is. Vergeet niet regelmatig het vlees goed om te scheppen, door de suiker karameliseert de saus namelijk lekker om het vlees heen.
Serveer de babi ketjap met (pandan)rijst, gekookte eieren en groente, bijvoorbeeld geblancheerde paksoi.
Eet smakelijk!
Geef een reactie