Recept: Frappé (Griekse ijskoffie)
IJskoffie, ik vond er nooit veel aan tot ik op Kreta de echte Griekse Frappé proefde. Dit was zó ontzettend lekker, dat moest ik thuis ook maken! Vakkundig keek ik het recept af van de barista’s, en vandaag deel ik ‘m met jullie. Want niets is zo lekker op een warme dag als een echte Griekse verfrissende Frappé.
Ingrediënten (voor een groot glas van 400 ml):
- 2 eetlepels oploskoffie
- Als je houdt van suiker in je Frappé: 2 eetlepels suiker
- 150 ml water
- 100 ml koude (koffie)melk
- Drie ijsklontjes
Extra nodig: staafmixer
Doe de oploskoffie met de suiker en het water in een maatbeker.
Klop dit met behulp van de staafmixer tot een heel compact schuim; het verdubbelt ongeveer in volume en wordt bijna wit van kleur!
Doe drie ijsklontjes in een groot glas (van 400ml) en voeg hier de geklopte koffie aan toe. Schenk nu 100ml koude melk er bij en laat alles even ‘bezinken’ (een minuutje ongeveer).
Dat was ‘m al, de Frappé is klaar! Traditioneel serveer je ‘m met een rietje. Maar zo opdrinken mag natuurlijk ook 😉 .
Variatietip: vervang de melk door twee bolletjes vanille-ijs voor een extra koel drankje (je kunt het zo ook als toetje serveren!)
Ik zou zeggen, print het recept uit, sla ‘m op, gebruik nooit meer een ander!
Geef een reactie