Recept: Coleslaw
Als de voorspellingen een beetje kloppen, is het vanavond weer perfect weer om de barbecue aan te zetten. Zelf eet ik graag coleslaw bij de barbecue, en dan het liefst nog zelfgemaakt. Super lekker en heel gemakkelijk te maken.
Normaal gesproken gebruik ik mijn Magimix om de ingrediënten voor coleslaw te snijden. Daarmee krijg je echt een heel mooi resultaat, dus als je zoiets in huis hebt: gebruiken! Dit keer heb ik speciaal voor de blog alles met de hand gesneden. Dat kan dus ook 🙂
Ingrediënten:
- 1/4e witte kool
- 1/2e ui
- 2-3 (winter)wortels
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
Snijd de witte kool en de halve ui in reepjes (Magimix: 2mm snijschijf gebruiken) en rasp de wortels (Magimix: 2mm raspschijf gebruiken).
Doe de kool, ui en wortel bij elkaar in een kom.
Meng in een apart bakje de mosterd, mayonaise en azijn door elkaar tot een dressing en mix dat door de rauwkost. Goed mengen en klaar is je coleslaw af!
Dit is wel een heel erg basic coleslaw. Precies zoals ik het lekker vind 😉 maar zou je wat meer variatie willen aanbrengen, dan kan je stukjes ananas of rozijntjes toevoegen. Ook heel erg lekker natuurlijk!
Wat eet jij graag bij de barbecue?
Geef een reactie