Recept: Citroensorbetijs

citroensorbet

Zal ik het meteen maar toegeven? Ik ben verslaafd aan ijs. In allerlei soorten en maten, ijs ijs, ijs! Als het maar koud is, vind ik het al snel best. In de ijssalon kies ik meestal voor zoet: chocolade, koekjes, caramel, maar als ik zelf ijs maak, kies ik het liefst voor sorbetijs. Citroensorbet bijvoorbeeld, een van de lekkerste smaken ijs, wat mij betreft! En ook nog eens heel eenvoudig te maken. Kijk je mee hoe ik dat doe?!

IMG_20160718_091706

Ingrediënten

  • Drie citroenen
  • 200 gram suiker
  • 300ml water

Extra nodig: citruspers, ijsmachine.

IMG_20160718_092045IMG_20160718_092403

Rasp de schillen van de citroenen en pers ze allemaal uit (ik had hierbij professionele hulp van mijn zoon, zoals je kunt zien).

IMG_20160718_092501

Breng in een pannetje het water met de suiker aan de kook, voeg de citroenschillen hier aan toe en laat dit 10 minuten doorkoken.

IMG_20160718_093730

Zeef alle schillen er uit. Je krijgt nu een zoete, gele siroop. Voeg de citroensap toe aan de siroop en zet je het mengsel in de koelkast tot het helemaal is afgekoeld.

Giet na afkoelen het mengsel in de ijsmachine en draai het in 20-35 minuten tot ijs.

IMG_20160718_140002 IMG_20160718_142133

Plaats tot slot het ijs nog een uurtje in de vriezer, zodat het goed door en door kan bevriezen.

Zelf maak ik het ijs altijd een dag van te voren, dan kan het de hele nacht in de vriezer staan. Het ijs blijft ongeveer 2 weken goed (maar wie lukt het nou het zo lang te bewaren?!)

IMG_20160719_122604

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.