Recept: Brabantse eierkoeken
We hebben deze vrijdag weer een makkelijk receptje voor jullie. Eierkoeken zijn heel eenvoudig en snel te maken, en zoveel lekkerder dan uit de winkel. Dus we raden iedereen aan om hier gelijk dit weekend mee aan de slag te gaan!
Kijk snel mee voor het recept.
Ingrediënten voor 6-8 stuks:
- 2 eieren
- 100 gr bloem
- 80 gr suiker
- 2 tl bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren in een kom tot ze wit/lichtgeel en schuimig zijn geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de bloem, bakpoeder en suiker toe, terwijl je steeds goed blijft kloppen. Klop steeds tot er geen klontjes meer in zitten voor je weer wat toevoegt aan het beslag.
Het beslag krijgt ongeveer de consistentie van heel dik pannenkoekenbeslag.
Verdeel met een lepel het beslag over een met bakpapier (of silicone matje) beklede bakplaat; maak rondjes van 8-10 cm doorsnede, (of kleiner/groter als je dat wilt). Hou er rekening mee dat de koeken tijdens het bakken nog een beetje uitlopen, dus leg ze niet te dicht bij elkaar (op mijn foto liggen ze net iets te dicht bij elkaar).
Bak de koeken nu in 15-20 minuten gaar. Je zult hier zelf een beetje een optimum in moeten zoeken: langer bakken betekent dat de koeken bruiner worden, korter bakken betekent dat de koeken lekker zacht blijven. Het is maar net wat je zelf het lekkerst vindt :).
Laat de koeken afkoelen, en eet ze zoals het hoort: besmeerd met een laagje roomboter en een beetje suiker. Mmmmm!
Je kunt de koeken na bereiding nog een paar dagen bewaren. Eet smakelijk! 😉
Geef een reactie