Recept: Aardperenstoof met prei en hazelnoot

aardpeer

Ze zien er wat onaantrekkelijk uit, met al die uitsteeksels er aan. Erg bekend zijn ze dan ook niet, maar het is echt een bijzondere groente, de aardpeer. In bijna niks lijkt hij op zijn bekendere zusje, de aardappel: de smaak niet, bereidingswijze niet, uiterlijk niet… Ze zijn dan ook een stuk lastiger te verkrijgen, maar als je geluk hebt, tref je ze eens aan in de supermarkt of anders kun je ze bij de groenteboer halen natuurlijk.

Vandaag hebben wij een heerlijk, snel en herfstig recept voor jullie, met in de hoofdrol: de aardpeer.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gr aardperen
  • 2 preien
  • Bakje paddenstoelen of champignons
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr hazelnoten

Bereidingswijze:

Was de aardperen (je hoeft ze niet te schillen) en snijd ze in dunne plakjes. Was de prei en snijd deze in ringen, maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in stukjes.

Verwarm wat olie in een wok of koekenpan, en stoof hierin de in stukjes gesneden aardpeer, prei en paddenstoelen gaar.

DSC_0108

Intussen hak je de hazelnoten fijn, en die voeg je op het laatst nog even toe aan de aardpeer-prei stoofpot.

Voeg eventueel nog wat zout toe om de schotel op smaak te brengen.

Het resultaat: een heerlijke vegetarische stoofschotel met een aardse smaak, die erg goed past bij het seizoen.

Serveer de stoof met geroosterd brood of stokbrood met kruidenboter.

DSC_0107

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.