Recept: Pasta carbonara
Een van de bekendste pastagerechten is Pasta Carbonara. Pasta met een saus op basis van ei en spek. In de winkel koop je ‘carbonara saus’ als witte saus in een pot of een zak, maar eigenlijk is dat meer een roomsaus. Echte carbonara is zonder room (maar dat kan je er natuurlijk wel aan toevoegen).
De originele carbonarasaus valt niet in een potje te stoppen, maar maak je heel eenvoudig zelf!
Ingrediënten:
-
- 350 gram pasta
- 150 gram spek
- 75 gr Parmezaanse kaas (of bijv. Grana Padano)
- 3 eieren
- 1 ui
- Zwarte peper (en evt. snufje zout, maar vanwege de zoute spek niet echt nodig vinden wij)
Snijd de spek in kleine stukjes en bak deze op laag vuur ca 10 minuten. Snipper de ui, voeg deze toe aan de spekjes en bak het geheel nog een paar minuten op hoog vuur tot de uitjes glazig en de spekjes krokant zijn.
Kook intussen de pasta (ik gebruikte spaghetti) in 8-10 minuten al dente (kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking van de pasta).
Klop in een aparte kom de eieren los met de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe.
Voeg nu het spek-ui-mengsel en de pasta toe aan het eimengsel in de kom (of de pasta en het eimengsel bij de spekjes in de pan), en roer dit snel door elkaar. Het eimengsel zal nu door de warme pasta en de warme spek gaar worden, dus je hoeft je niet druk te maken dat je rauw ei eet.
Eventueel kan je nog wat peper toevoegen als je dat lekker vindt. Serveer de pasta met Parmezaanse kaas. Garneer naar eigen smaak met bijv. pijnboompitjes en/of verse kruiden.
Geef een reactie