Opruimen: weg met de smoesjes!

opruimen - en nu echt

Als het voorjaar voor de deur staat, krijg ik altijd zin om eens goed op te ruimen in huis. Maar zo’n grondige schoonmaakbeurt wordt vaak onderbroken door een hele hoop afleiding. Je komt weer dingen tegen die je kwijt was, en er is altijd een reden om iets te houden: “het is nog in goede staat” of “misschien heb ik dit ooit nog nodig”. Maar die smoesjes kunnen nu de deur uit: het begin van een rommelvrij huis begint vandaag, met deze 10 goede redenen! Weg met de smoesjes!

Reden 1:
Een inkoppertje, maar besef je dat het bewaren van spullen voorkomt dat je een netjes en opgeruimd huis hebt.

Reden 2:
Je verspilt je tijd met zoeken naar spullen die je kwijt bent. Volgens onderzoek is een mens gemiddeld 55 minuten per dag bezig met zoeken naar dingen die hij kwijt is, zonde!

Reden 3:
Minder spullen betekent gewoon minder werk in huis. Minder opruimen, minder schoonmaken, aaah, klinkt heerlijk, niet! 😀

media_xl_1019836

Reden 4:
Bespaar geld! Dat klinkt gek, maar er zijn veel mensen die hun post niet terug kunnen vinden, en daardoor vergeten om rekeningen op tijd te betalen. Zo zonde van de aanmaningskosten…

Reden 5:
Verdien geld! Ook dat klinkt misschien gek, maar als je al je overtollige spulletjes te koop zet, op marktplaats, koningsdag of een rommelmarkt, verdien je er nog wat geld mee ook.

Reden 6:
Wanneer heb je het voor het laatst gebruikt? Als je iets al een jaar niet meer hebt gebruikt, en het heeft geen sentimentele waarde… kan het dan niet beter gewoon weg?

Reden 7:
Waar moet je het eigenlijk opbergen? Meer spullen betekent dat je meer opbergruimte nodig hebt, met minder spullen heb je dat dus veel minder nodig. Hoera ruimte in huis!

Reden 8:
Is het nog wel goed? Kijk eens kritisch naar de inhoud van je koelkast, is alles wat er in staat eigenlijk nog wel goed? En geldt dat ook voor je make-up en de inhoud van je medicijnkastje?

Reden 9:
Soms is het gewoon kapot… en dan heeft het eigenlijk helemaal niet zoveel zin om het nog te bewaren. Tenzij je heel handig bent en het echt (echt!) nog zelf kunt repareren. Maar meestal blijft het gewoon liggen (toch?). Weg ermee!

Reden 10:
Je kunt er iemand mee helpen. Bijvoorbeeld de voedselbank, de daklozenorganisatie, het rode kruis, een asielzoekerscentrum, een dierenasiel, of een arm gezin in je omgeving… vaak kan een ander nog heel veel plezier hebben van de producten die bij jou liggen te verstoffen. Win-win!

Welke smoesjes gebruik jij om maar niet te beginnen aan het opruimen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.