Lunchrecept: rijstepannenkoekjes

Heb je een restje rijst over? Yessss! Dan kan je de volgende dag voor de lunch deze lekkere, ouderwetse rijstepannenkoekjes maken. Smullen!!! Ik kon echt nergens een goed recept online vinden voor rijstepannenkoekjes, dus daarom publiceer ik ‘m zelf maar 🙂

Ingrediënten:

  • 100 gram ‘leftover’ rijst (gekookt en afgekoeld dus)
  • 100 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • snufje kaneel
  • zakje vanillesuiker

Mix alle ingrediënten in een kom of maatbeker door elkaar tot een beslag.

Verwarm in een koekenpan een beetje olie, en schep met twee eetlepels drie hoopjes beslag in de koekenpan.

Wacht tot de randjes van de pannenkoekjes ‘gestold’ zijn, en draai ze daarna voorzichtig om in de pan.

Laat ze zo nog even bakken tot de pannenkoekjes helemaal gaar zijn.

Serveer met stroop en poedersuiker! (Ik deed er nog suikersterretjes overheen, en kon maar nét op tijd een foto maken voordat ze werden ingepikt door mijn zoon 😉 )

Eet smakelijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.