Basisrecept: Pannenkoeken

Vraag het mijn kinderen: wat eten we op de laatste vakantiedag? Het antwoord is altijd: pannenkoeken! Vaste prik bij ons in huis. Vroeger had ik altijd een pak pannenkoekenmeel in huis, maar je maakt ze net zo gemakkelijk gewoon van bloem, eieren en melk.

Ingrediënten:

  • 500 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 2 eieren
  • olie
  • zakje vanillesuiker
  • Snufje zout

Klop in een ruime kom de bloem met de vanillesuiker, zout en de helft van de melk tot een dik beslag. Voeg daarna de eieren toe en mix dit met de mixer een paar minuten op de hoogste stand, zodat het beslag luchtig wordt.

Voeg nu beetje bij beetje meer melk toe tot het beslag de juiste dikte heeft bereikt. Voeg tot slot nog een klein scheutje olie toe en je beslag is klaar om mee te bakken 🙂 .

De eerste pannenkoek mislukt meestal, maar als je ervoor zorgt dat je pan heet genoeg is, kan je dit voorkomen. Gebruik een (soep)lepel om steeds een beetje beslag in de pan te doen. Kantel de pan zodat het beslag zich over de hele pan verdeelt en draai de pannenkoek om zodra de bovenkant van het beslag droog is.

Voeg tussen het bakken door steeds een klein beetje olie toe aan de pan, zodat de pannenkoeken niet kunnen aanbakken.

Eitje, toch? 😉

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.