Basisrecept: pancakes

pancakes

Pancakes, oftewel Amerikaanse pannenkoeken. Aan de andere kant van de oceaan een heel geliefd gerecht, maar hier in Nederland maken we meestal de Nederlande variant van pannenkoeken. Amerikaanse pannenkoeken zijn veel sneller klaar en zijn daarom ideaal voor ontbijt of lunch. Er zijn veel recepten in omloop, maar dit is de onze! Met dit recept worden de pancakes iets dunner dan de Amerikaanse variant, en daardoor – vinden wij – net iets lekkerder.

Benodigdheden voor 6 pancakes:

  • 1 ei
  • 110 gr bloem
  • 200 ml melk
  • snufje zout
  • el (vanille)suiker

Meng alle ingrediënten door elkaar tot je een stevig, klontvrij beslag krijgt.

Doe een scheutje boter in een koekenpan en leg met behulp van twee lepels drie hoopjes beslag in de koekenpan. Als de randjes beginnen los te laten, kan je de pancakes omkeren.

Laat de pancakes een paar minuten doorbakken tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn en leg ze daarna op een bord om te laten afkoelen.

Serveer de pancakes met poedersuiker en/of stroop, of een andere topping naar keuze.

Eet smakelijk!

 

Variatietip 1: wil je toch, zoals in Amerika, de wat dikkere pancakes maken, gebruik dan hetzelfde recept maar dan met 3 eieren ipv 1. Je moet het beslag dan wat langer kloppen totdat het lekker luchtig is.

Variatietip 2: Amerikanen houden er van om hun pancakes te bakken in het vet wat overblijft na het bakken van bacon.

pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.