Basisrecept: Nougatine
Als je zelf een taart wilt maken, heb je vaak voor de afwerking aan de zijkanten nougatine nodig. Dit is best lastig om zelf te maken, omdat het maken van de karamel redelijk snel mis kan gaan. Maar heb je dit onder de knie, kan je het in plaats van kopen, net zo goed zelf maken!
Ingrediënten:
- 100 gram gepelde hazelnoten
- 50 gram suiker
Verwarm de oven voor op 170 graden. Spreid de hazelnoten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de hazelnoten 8 tot 10 minuten in de oven. Schep ze halverwege even om en laat ze afkoelen op een rooster.
Nu ga je verder met het maken van de karamel. Verwarm de suiker in een pan. Zet hierbij het gas niet te hoog, zodat de suiker langzaam kan karamelisseren. Laat het rustig wat donkerder van kleur worden en weersta de verleiding om er in te roeren. Als de karamel de goede kleur heeft (en niet is aangebrand) haal je snel de pan van het fornuis en roer je de geroosterde hazelnoten er doorheen. Pas op, de karamel is heeeeel heet!
Laat de karamel-met-nootjes op bakpapier afkoelen en hak het na het afkoelen fijn met bijvoorbeeld een hamer.
Je kunt de nougatine in een afgesloten bakje in de koelkast nog zo’n 2-3 weken bewaren (je proeft vanzelf of het niet taai geworden is).
Geef een reactie