Basisrecept: Cupcakes
Wanneer je net als wij graag in de keuken te vinden bent, dan is het hebben van een aantal goede basisrecepten onontbeerlijk. Een aantal van onze favoriete basisrecepten hebben we al eerder met je gedeeld, en deze week delen we er heel graag weer vijf met je, elke dag één! We beginnen met ons basisrecept voor cupcakes, onmisbaar voor een verjaardag, feestje of lekkere trek en heel eenvoudig te maken (om vervolgens eindeloos mee te variëren) 🙂 .
Ingrediënten (voor 12 stuks):
- 125 gr roomboter op kamertemperatuur
- 125 gr kristalsuiker
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 el melk op kamertemperatuur
- 2 eieren op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snij de boter in kleine blokjes. Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Laat de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster en decoreer ze als ze helemaal zijn afgekoeld.
Geef een reactie